1. Διάβασε τους Όρους και τις Προϋποθέσεις του Προγράμματος

Διάβασε προσεκτικά τους Όρους και τις Προϋποθέσεις του Προγράμματος για το έτος 2022, για να δεις αν μπορείς να συμμετέχεις στο πρόγραμμα. ΠΡΟΣΟΧΗ! Επιβεβαίωσε ότι, η σχολή στην οποία έχεις εισαχθεί, συμπεριλαμβάνεται στην λίστα σχολών, που προϋποθέτει το Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE.

2. Κάνε Εγγραφή

Αφού έχεις δει ότι πληροίς όλους τους Όρους και τις Προϋποθέσεις του Προγράμματος, κάνε την Εγγραφή σου. Αφού συμπληρώσεις όλα τα απαιτούμενα πεδία (πρόσεξε ιδιαίτερα το email και τον αριθμό ταυτότητας γιατί δεν μπορείς να τα αλλάξεις μετά), πάτα το κουμπί «Αποθήκευση». Αν η φόρμα με τα στοιχεία σου περάσει επιτυχώς τον έλεγχο, σου αποστέλλεται ένα μήνυμα επιβεβαίωσης στο email που συμπλήρωσες, το οποίο περιέχει ένα σύνδεσμο (link) απαραίτητο για να ολοκληρωθεί με επιτυχία η εγγραφή σου. Πάτα πάνω στο σύνδεσμο για να ολοκληρώσεις την Εγγραφή σου και να συμπληρώσεις την αίτησή σου.

3. Συμπλήρωσε την αίτηση

Η αίτηση αποτελείται από 5 ενότητες: «Προσωπικά στοιχεία», «Βασικές προϋποθέσεις», «Αίτηση», «Δικαιολογητικά» και «Οριστική Υποβολή Αίτησης». Μπορείς να τροποποιείς την αίτηση σου, έως την οριστική υποβολή, μπαίνοντας από «Το Προφίλ μου» με το username και το password σου.

4. Συμπλήρωσε την ενότητα «Προσωπικά στοιχεία»

Η ενότητα «Προσωπικά στοιχεία» περιέχει τα στοιχεία που συμπλήρωσες κατά την εγγραφή σου και μπορείς να τα τροποποιήσεις όλα, εκτός του email του αριθμού ταυτότητας και του Α.Φ.Μ. που έχεις δηλώσει. Μετά από οποιαδήποτε τροποποίηση πρέπει να πατήσεις το κουμπί «Αποθήκευση», για να αποθηκευθούν οι αλλαγές που έκανες.

5. Συμπλήρωσε την ενότητα «Βασικές Προϋποθέσεις»

Η ενότητα «Βασικές Προϋποθέσεις» περιέχει υποχρεωτικά πεδία που πρέπει να συμπληρώσεις και να αποδεχτείς για να σου δοθεί πρόσβαση στη σελίδα "Αίτηση". Αφού συμπληρώσεις όλα τα πεδία, πρέπει να πατήσεις το κουμπί "Αποθήκευση στοιχείων βασικών προϋποθέσεων".

6. Συμπλήρωσε την ενότητα «Αίτηση»

Η ενότητα «Αίτηση» (περιέχει την αίτηση για το πρόγραμμα. Οι απαντήσεις που θα δώσεις εδώ θα κρίνουν το βαθμό καταλληλόλητας σου για υποτροφία. Θα πρέπει να διαβάζεις προσεκτικά την κάθε πρόταση ερώτηση, ώστε να κατανοήσεις την ζητούμενη απάντηση, τις διευκρινήσεις που βρίσκονται δίπλα σε κάθε ερώτηση, καθώς και την περιγραφή της απάντησης που ζητείται και εμφανίζεται όταν κάνεις κλικ πάνω στο πεδίο συμπλήρωσης, ώστε να απαντήσεις ορθά σε κάθε ερώτηση της αίτησης. Θυμήσου ότι, σχεδόν για όλες τις απαντήσεις σου, θα χρειαστεί να αναρτήσεις κάποιο δικαιολογητικό, που θα αποτελεί αποδεικτικό των στοιχείων που έχεις δηλώσει.

7. Ανάρτηση των Δικαιολογητικών

Η ενότητα "Δικαιολογητικά" περιέχει τα πεδία όπου θα πρέπει να αναρτήσεις όλα τα δικαιολογητικά που σου έχουν ζητηθεί. Τα δικαιολογητικά αυτά εξαρτώνται από τις απαντήσεις που έδωσες στις ερωτήσεις της αίτησης και εμφανίζονται μόνο όταν έχεις κάνει αποθήκευση της συμπληρωμένης αίτησής σου. Θα πρέπει να προσέξεις ότι όλα τα δικαιολογητικά που θα αναρτήσεις είναι ευανάγνωστα. Στη περίπτωση που τα τραβήξεις φωτογραφία, θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι είναι ευδιάκριτα.

8. Οριστική Υποβολή της Αίτησής σου

Αφού έχεις ακολουθήσει όλα τα παραπάνω βήματα και είσαι σίγουρος ότι όλα αυτά που έχεις συμπληρώσει και αναρτήσει είναι σωστά, μπορείς να υποβάλεις οριστικά την αίτησή σου, πατώντας «Οριστική Υποβολή Αίτησης».

 

TIPS:

  • Διάβασε τις παραπάνω οδηγίες.
  • Διάβασε προσεκτικά τους "Όρους και Προϋποθέσεις" συμμετοχής στο Πρόγραμμα.
  • Μη ξεχνάς το email σου και τον κωδικό σου (password) και μην τον αποκαλύπτεις ποτέ σε τρίτους.
  • Πριν την οριστική υποβολή της αίτησής σου, βεβαιώσου για την ορθότητα και την πληρότητα των στοιχείων που έχεις συμπληρώσει και των δικαιολογητικών που έχεις υποβάλλει!

 

Καλή Επιτυχία!

Προσβασιμότητα

Μεγέθυνση

Αντίθεση

Είσοδος

Χρησιμοποίησε το email και τον κωδικό που έχεις επιλέξει κατά την εγγραφή σου


Εγγραφή

Εάν δεν είσαι εγγεγραμμένος χρήστης κάνε κλικ εδώ για να γραφτείς

Κάνε κλικ εδώ, αν είσαι υπότροφος